Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Keik sponge
- 30 g susu segar
- 15 g mentega, tambahkan untuk mengoles
- 4 telur
- 120 g gula kastor
-
120
g tepung terigu halus (superfine flour), diayak
lub 120 g tepung terigu protein rendah, diayak - ¼ sdt soda kue
- 1 sdt ekstrak vanila
Krim chantilly
- 500 g whipping cream, 35% lemak, dingin
- 50 g gula kastor
- ½ sdt ekstrak vanila
- 400 g stroberi, pucuk daun dibuang, dibilas, iris-iris (0.3 cm), tambahkan untuk dekorasi
- gula halus, untuk taburan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1635.9 kJ / 391 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.9 g