Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ - 2 sdm cabai merah bubuk, sesuai selera
- 50 g kedelai hitam bubuk
- ½ sdt kunyit bubuk
- 2 sdm minyak wijen murni (cold press)
- 1 sdm 3-booster powder (lihat tips)
- 2 sdt jahe segar, sesuai selera
- 1 ½ sdt garam batu
- 300 g tahu padat (tau kwa), potong ukuran besar (3-5 cm)
- 80 g air
- 10 g gula cokelat
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14 g