
Urządzenia i Akcesoria
Tom Yum Goong
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porsi
Składniki
-
serai segar bagian putih saja, dimemarkan3 batang
-
lengkuas segar iris tebal40 g
-
daun jeruk purut dimemarkan10
-
cabai rawit dimemarkan10
-
jamur merang segar atau kalengan, iris-iris100 g
-
nam prik pao (pasta cabai Thailand)100 g
-
tomat (berkisar 1 tomat), potong wedges120 g
-
kaldu udang (lihat tips)1200 g
-
udang (berkisar 10-12 udang), dengan kepala dan kulit, kotoran hitam di punggung udang dibuang400 g
-
cumi-cumi dibersihkan, dipotong cincin (0.5 cm)200 g
-
kecap ikan4 sdt
-
sari jeruk nipis60 g
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
222 kcal /
928.8 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
20.5 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
50 min
30 min
Brak ocen
25 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 5 min
Brak ocen
15 min
Brak ocen
Brak ocen