Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 batang serai segar, bagian putih saja, dimemarkan
- 40 g lengkuas segar, iris tebal
- 10 daun jeruk purut, dimemarkan
- 10 cabai rawit, dimemarkan
- 100 g jamur merang, segar atau kalengan, iris-iris
- 100 g nam prik pao (pasta cabai Thailand)
- 120 g tomat (berkisar 1 tomat), potong wedges
- 1200 g kaldu udang (lihat tips)
- 400 g udang (berkisar 10-12 udang), dengan kepala dan kulit, kotoran hitam di punggung udang dibuang
- 200 g cumi-cumi, dibersihkan, dipotong cincin (0.5 cm)
- 4 sdt kecap ikan
- 60 g sari jeruk nipis
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 928.8 kJ / 222 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.2 g