Tom Yum Goong

Tom Yum Goong

4.9 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porsi

Składniki

  • serai segar bagian putih saja, dimemarkan
    3 batang
  • lengkuas segar iris tebal
    40 g
  • daun jeruk purut dimemarkan
    10
  • cabai rawit dimemarkan
    10
  • jamur merang segar atau kalengan, iris-iris
    100 g
  • nam prik pao (pasta cabai Thailand)
    100 g
  • tomat (berkisar 1 tomat), potong wedges
    120 g
  • kaldu udang (lihat tips)
    1200 g
  • udang (berkisar 10-12 udang), dengan kepala dan kulit, kotoran hitam di punggung udang dibuang
    400 g
  • cumi-cumi dibersihkan, dipotong cincin (0.5 cm)
    200 g
  • kecap ikan
    4 sdt
  • sari jeruk nipis
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 222 kcal / 928.8 kJ
Białko 17.6 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 20.5 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie