Miniroscón de Reyes (spansk kongekage)

Miniroscón de Reyes (spansk kongekage)

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 stykker

Składniki

Dejstarter
  • mælk
    80 g
  • gær
    10 g
  • sukker
    1 tsk
  • hvedemel
    130 g
Dej
  • sukker
    120 g
  • citron økologisk, kun skal og kød
    1
  • appelsin økologisk, kun skal
    1
  • mælk
    60 g
  • smør ved stuetemperatur
    70 g
  • æg
    2
  • gær
    20 g
  • appelsinblomstvand (se variation)
    30 g
  • hvedemel
    450 g
  • salt
    1 knivspids
Udformning og dekoration
  • æg pisket
    1
  • blandede kandiserede frugter juster efter smag
    100 - 150 g
  • mandler, flager
    30 g
  • sukker (fugtet med et par dråber vand)
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Białko 8.03 g
Kalorie 1268 kJ / 303 kcal
Tłuszcz 7.58 g
Błonnik 1.87 g
Węglowodany 50.72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie