Tarte Tatin af æbler

Tarte Tatin af æbler

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portioner

Składniki

Dej
  • smør, usaltet til at smøre med
  • hvedemel
    150 g
  • smør, usaltet skåret i tern
    75 g
  • vand, koldt
    50 g
  • salt
    1 knivspids
Karamel
  • sukker, hvid
    150 g
  • smør, usaltet kold, skåret i mindre stykker
    70 g
  • vand
    1030 g
  • citronsaft
    1 tsk
  • madæbler
    8 - 9
  • eddike
    1 spsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 28 mg
Białko 3 g
Kalorie 1522 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie