Victoria sponge kage med hindbær

Victoria sponge kage med hindbær

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 portioner

Składniki

Kagebunde
  • smør, usaltet til at smøre med
  • smør, usaltet skåret i tern
    170 g
  • sukker, hvid
    170 g
  • æg, medium
    3
  • hvedemel
    170 g
  • bagepulver
    1 tsk
  • natron
    1 tsk
  • vaniljeekstrakt, naturlig (opcjonalnie)
    1 tsk
Fyld
  • syltetøj (f.eks. jordbær eller hindbær
    100 g
  • fløde, cirka 48 %
    200 g
  • hindbær
    150 g
  • flormelis til at drysse med
    1 spsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4.1 g
Kalorie 1683 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie