
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zucker
- ¾ TL Zimt
- 140 g Frischkäse
- 1 geh. EL Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ Zitrone, unbehandelt Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst
- 200 g Beeren, gemischt, TK (nicht aufgetaut)
- 60 g Wasser
- 10 g Speisestärke
-
16
Scheiben Toastbrot hell (siehe Tipp)
lub 16 Scheiben Vollkorn-Toast - 2 EL Butterschmalz
- 2 Eier
- 30 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 656 kcal / 2744 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 93 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 753 mg