Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adonan
- 315 g tepung terigu serbaguna, tambahkan untuk taburan
- ½ sdt garam
- 120 g susu segar
- 1 sdt ragi kering instan
- 1 telur (55 g), suhu ruang
- 40 g mentega tawar, lunak di suhu ruang
- 50 g gula kastor
- 250 g air
Isian
- 55 g mentega, lunak di suhu ruang
- 90 g gula cokelat
- 10 g kayu manis bubuk
- tepung terigu serbaguna, untuk taburan
- 115 g whipping cream
Frosting
- 45 g keju krim (cream cheese), lunak
- 20 g mentega, lunak di suhu ruang
- ¼ sdt ekstrak vanila
- 60 g gula halus
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 100 mg