Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adonan
- 500 g tepung terigu protein tinggi (tepung roti), tambahkan untuk taburan
- 2 ½ sdt garam
- 20 g susu bubuk
- 50 g gula kastor
- 2 sdt ragi kering instan
- 1 telur
- 25 g whipping cream
- 250 g air
- 50 g mentega tawar
Isian mochi dan yam
- 100 g tepung beras ketan
- 30 g maizena
- 220 g susu segar
- 75 g gula kastor
- 600 g air
- 250 g yam (ubi jalar), dikupas dan potong kecil-kecil (2 cm)
- 50 g ubi ungu, dikupas dan potong kecil-kecil (2 cm)
- 50 g mentega tawar
-
20
g abon ayam
lub 20 g abon babi
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 2761 kJ / 660 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 563 mg