Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adonan
- 100 g air
- 290 g tepung terigu protein tinggi (tepung roti)
- 30 g susu segar, dingin
- 30 g whipping cream, dingin
- 40 g gula
- 1 telur, dingin
- 1 sdt ragi kering instan
- 20 g susu bubuk
- ¼ sdt garam
- 30 g mentega, lunak, tambahkan untuk mengoles
Isian
- 70 g tepung terigu
- 50 g gula halus
- 100 g mentega, lunak, tambahkan untuk mengoles
- 30 g susu bubuk
- 1 kuning telur
- 2 sdm susu segar
- 1 jumput garam
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 41 mg