Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ayam tanpa tulang, tanpa kulit, bebas urat (berkisar 500 g paha ayam utuh), potong kecil-kecil
- 200 g campuran sayur putih (contoh: seledri Eropa, bawang bombai, bawang putih, bawang prei), potong kecil-kecil sesuai kebutuhan
- 4 tangkai campuran daun-daun aromatik (contoh: rosemary, thyme, peterseli), daun saja
- 150 g garam kasar
- 100 g white wine
- 1 dried bay leaf (daun salam Eropa kering)
- 1 cengkeh utuh
- 5 biji ketumbar
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 2845.1 kJ / 680 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 5.5 g