Chutney mangga

Chutney mangga

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 jar

Składniki

  • biji lada Sichuan
    1 sdm
    2 sdt biji lada hitam, + 1 sdt parutan kulit (zest) lemon
  • siung bawang putih
    2
  • jahe segar iris tipis-tipis
    10 g
  • bawang bombai potong bagi dua
    80 g
  • air
    20 g
  • gula tebu mentah
    250 g
  • mangga buah daging saja, potong kecil-kecil
    700 g
  • cuka
    120 g
  • garam
    1 sdt
  • bubuk kunyit
    ½ sdt
  • kismis
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 jar

Sód 2424.7 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 7329.2 kJ / 1751.7 kcal
Tłuszcz 3.7 g
Błonnik 17.6 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 443.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie