Urządzenia i Akcesoria
Chutney mangga
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 jar
Składniki
-
2 sdt biji lada hitam, + 1 sdt parutan kulit (zest) lemonbiji lada Sichuan1 sdm
-
siung bawang putih2
-
jahe segar iris tipis-tipis10 g
-
bawang bombai potong bagi dua80 g
-
air20 g
-
gula tebu mentah250 g
-
mangga buah daging saja, potong kecil-kecil700 g
-
cuka120 g
-
garam1 sdt
-
bubuk kunyit½ sdt
-
kismis100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 jar
Sód
2424.7 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
7329.2 kJ /
1751.7 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
17.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
443.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Buku Masak Dasar
173 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Ijo
20 min
Sambal Kacang Mede
25 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Sambal Kecap
10 min
Selai Kacang
5 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min