Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g mentega
- 40 g tepung terigu
- 500 g susu
- ½ sdt garam
- 2 jumput lada bubuk
- 2 jumput pala bubuk (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 porsi
- Kalorie
- 3203 kJ / 766 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 1.2 g