Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adonan
- 20 g minyak zaitun, tambahkan untuk mengoles
- 600 g tepung roti
-
30
g ragi basah, remahan
lub 3 sdt ragi kering instan (12 g) - 380 g air
- 1 jumput gula
- 1 sdt garam
Topping
- 40 g minyak zaitun ekstra virgin
- 40 g air
- 1 ½ sdt garam
- 300 - 350 g bawang bombai, potong bagi dua
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g