Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel Sauce
-
9
oz sugar
lub 9 oz brown sugar - 7 ½ oz heavy whipping cream, divided
- 36 oz water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 1 oz unsalted butter, cold and in one piece (approx. 1 in. x 1 in.)
- 1 tbsp vinegar
Chocolate Base
- 7 oz dark chocolate, cut into pieces
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
-
7
oz Paillete feuilletine
lub 7 oz waffle cones
Vanilla Cream
- non-stick cooking spray
- 10 oz whole milk, divided
- 1 tbsp unflavored gelatin powder, unsweetened
- 1 vanilla bean pod
- 3 large eggs
- 3 oz sugar
- 1 oz corn starch
- 10 ½ oz heavy whipping cream, chilled
Chocolate Glaze
- 12 oz dark chocolate (70% cocoa), cut in pieces
- 1 ½ oz butter, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 4566 kJ / 1091 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 58 mg
Alternatywne przepisy
Meringue Ghosts
Keine Bewertungen
White Bread Rolls
3hod. 30min
Cheesecake (Baked)
7h 20 min
Rosé Cream Puff Pastry
3hod. 30min
Sticky Buns
3 Std. 45 Min
Pina Colada Layer Cake
2hod. 30min
Sea Salt Caramel Cookies
24 Std. 50 Min
Maple Caramel Rolls
3hod. 40min
Sous-Vide Pork Chops, Pears and Chocolate Sauce
2 Std. 55 Min
Crispy Donuts
2hod. 30min
Red, White and Blueberry Ice Cream Cake
48 Std.
Confectioners Sugar
5 min