Millefeuille met  chocolade en karamel

Millefeuille met chocolade en karamel

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porties

Składniki

Karamel met noten
  • hazelnoten
    30 g
  • walnoten
    30 g
  • ongezouten, gepelde pistachenoten
    30 g
  • gepelde amandelen gesnoeid
    30 g
  • bruine suiker
    300 g
  • water
    1030 g
  • citroensap
    1 tl
  • azijn
    50 g
Vulling
  • pure chocolade, 70% cacao in stukken
    400 g
  • room, 35% vet
    400 g
  • boter in stukken
    60 g
Bladerdeeg
  • boter (400 g in schijfjes en 80 g in stukken)
    480 g
  • bloem en iets meer om te bewerken
    500 g
  • koud water
    200 g
  • citroensap
    1 el
  • suiker
    10 g
  • zout
    1 tl

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 285 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 6523 kJ / 1558.5 kcal
Tłuszcz 108 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 61.3 g
Węglowodany 128.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...