Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 г лука, нарезанного половинками
- 2 зубчика чеснока
- 20 г оливкового масла
- 300 г спелых помидоров, нарезанных кусочками (2-3 cм)
- 100 г красного перца, нарезанного кусочками (2-3 cм)
- 1 ст.л. смеси сушеных трав (напр., тимьян, розмарин, майоран, базилик, петрушка)
- 1 ч.л. соли
- 2 щепотки свежемолотого черного перца
- 300 г баклажанов, нарезанных кусочками (2-3 cм)
- 200 г цуккини, нарезанных кусочками (2-3 cм)
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g