Bijentaart met glazuur

Bijentaart met glazuur

5.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
35 stuks

Składniki

Deeg
  • eieren
    5
  • suiker
    140 g
  • bloem
    380 g
  • vanillesuiker (± 8 g)
    1 zakje
  • bakpoeder
    20 g
  • melk
    230 g
  • zonnebloemolie
    200 g
  • geraspte citroenschil
    ½
Glazuur
  • roomkaas
    450 g
  • yoghurt
    75 g
  • suiker
    120 g
  • geraspte citroenschil
    ½
  • vers geperst citroensap
    15 g
Smeltende chocolade
  • pure chocolade in stukken
    100 g
  • zonnebloemolie
    10 g
  • ingeblikte abrikozenhelften uitgelekt, (± 480 g nettogewicht)
    35
  • amandelschilfers
    50 g
  • snoepjes (opcjonalnie) suiker ogen
    70

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 88.5 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 875.5 kJ / 209.3 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...