Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g bayam segar, roughly chopped as needed
- 100 g kacang arab kering
- 800 g air
- 1 sdt garam
- 200 g bawang bombai, cut in pieces (3 cm)
- 30 g minyak zaitun
- 250 g wortel, cut in pieces (3 cm)
- 3 siung bawang putih
- 100 g lobak, cut in pieces (3 cm) (opcjonalnie)
- 1 jumput bubuk lada hitam
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g