Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g minyak zaitun
- 100 - 150 g campuran sayur untuk menumis (contoh: bawang bombai, bawang merah, bawang prei), potong kecil-kecil (2 cm)
- 350 - 400 g campuran sayur, untuk sup (contoh: zukini, wortel, labu kuning, ubi jalar, seledri Eropa, parsnip), potong kecil-kecil (2 cm)
-
50
g campuran sayur beku (opcjonalnie)
lub 50 g kacang polong beku (opcjonalnie) - 700 - 800 g air
-
1
sdt pasta kaldu sayur
lub 1 dadu kaldu sayur (untuk 0.5 l) -
½ - 1
sdt garam
lub ½ - 1 sdm kecap asin - 60 - 80 g pasta kering untuk sup
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g