Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g mentega, cut in pieces, plus extra for greasing
- 60 g tepung terigu, plus extra for dusting
- 150 g keju Gruyère, cut in pieces
- 4 telur
- 300 g susu
- 1 jumput bubuk pala (opcjonalnie)
- ½ sdt garam
- 1 jumput bubuk lada hitam
- 100 g krim, min. 30% lemak
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0.4 g