Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g keju Parmesan, potong kecil-kecil (3 cm) (opcjonalnie)
- 200 g batang seledri (seledri Eropa), potong kecil-kecil
- 250 g wortel, potong kecil-kecil
- 100 g bawang bombai, potong bagi dua
- 100 g tomat, potong kecil-kecil
- 150 g zukini, potong kecil-kecil
- 1 siung bawang putih
- 50 g jamur segar
- 1 dried bay leaf (daun salam Eropa kering) (opcjonalnie)
- 6 tangkai campuran daun-daun aromatik segar (contoh: basil, sage, rosemary), daun saja
- 4 tangkai peterseli segar
- 120 g garam kasar
-
30
g dry white wine
lub 30 g air - 1 sdm minyak zaitun
- Wartości odżywcze
- na 6 porsi
- Kalorie
- 2226 kJ / 533 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 18.4 g