Millefeuille cu ciocolată și caramel

Millefeuille cu ciocolată și caramel

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 porții

Składniki

Caramel cu nuci
  • alune de pădure
    30 g
  • nuci
    30 g
  • fistic nesărat, fără coajă
    30 g
  • migdale blanșate (fără coaja brună)
    30 g
  • zahăr brun
    300 g
  • apă
    1030 g
  • zeamă de lămâie
    1 linguriță
  • oțet
    50 g
Umplutura
  • ciocolată amăruie, 70% cacao tăiată bucăți
    400 g
  • frișcă lichidă, 35% grăsime
    400 g
  • unt tăiat bucăți
    60 g
Foitajul
  • unt tăiat felii
    400 g
  • făină
    500 g
  • apă rece
    200 g
  • unt tăiat bucăți
    80 g
  • zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă
    1 lingură
  • zahăr
    10 g
  • sare
    1 linguriță
  • zahăr
    2 linguri

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 345.9 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 5229.5 kJ / 1249.9 kcal
Tłuszcz 89 g
Błonnik 21.6 g
Tłuszcz nasycony 51.1 g
Węglowodany 122.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...