Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Homemade Lemonade
- 3 ½ oz sugar
- 2 lemons, halved
- 34 oz water
Lemon Peel Pound Cake
- 4 large eggs
- 9 oz unsalted butter, diced, room temperature, plus extra to grease
- 9 oz all-purpose flour
- ⅛ tsp salt
- 2 ¼ tsp baking powder
- 9 oz sugar
- 3 oz lemon discard, reserved from Homemade Lemonade
- 3 oz whole milk
Lemon Glaze
- 6 tbsp confectioners sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 124 mg
Alternatywne przepisy
Banana Bread
1 Std. 50 Min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 Std. 40 Min
Mustard Caramel Sauce
15min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2 godz. 15 min
Canestrelli (Italian Egg Yolk Cookies)
1h 25min
Cranberry Almond Cookies
1 Std. 20 Min
New Orleans Style Cheesecake
6 godz. 5 min
Lemon Pound Cake
2h
Yogurt Cake
50min
Aloha Carrot Cake
1 Std. 20 Min
Mango Ice Cream
2h 20min
Basque Burnt Cheesecake
3h 10min