Urządzenia i Akcesoria
Lemon Peel Pound Cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 slices
Składniki
Homemade Lemonade
-
sugar3 ½ oz
-
lemons halved2
-
water34 oz
Lemon Peel Pound Cake
-
unsalted butter diced, room temperature, plus extra to grease9 oz
-
large eggs4
-
all-purpose flour9 oz
-
salt⅛ tsp
-
baking powder2 ¼ tsp
-
sugar9 oz
-
lemon discard, reserved from Homemade Lemonade3 oz
-
whole milk3 oz
Lemon Glaze
-
confectioners sugar6 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
124 mg
Białko
5 g
Kalorie
1435 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marble Cake
2 godz. 10 min
Yogurt Cake
50 min
Classic Yellow Cake
1 godz. 30 min
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min
Simnel Cake
4 godz. 20 min
Irish Coffee Cake with Whiskey Caramel Sauce
1 godz.
Chocolate Covered Cookie Stix
2 godz. 10 min
Brioche Buns
2 godz.
Flan Pudding
3 godz.
Lemon Poppy Seed Loaf
1 godz. 10 min
Oatmeal Raisin Cookies
50 min
Braided Milk Bread
2 godz. 20 min