Pastă gravy (concentrat de vită pentru friptură)

Pastă gravy (concentrat de vită pentru friptură)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
400 grame

Składniki

  • ulei vegetal
    40 g
  • legume (ex. țelină, morcovi, praz), tăiate bucăți (vezi recomandarea)
    300 g
  • cățel de usturoi
    1
  • ceapă tăiată în optimi
    100 g
  • pastă de roșii
    50 g
  • ierburi aromate proaspete, în amestec (ex. salvie, rozmarin), doar frunzele (vezi recomandarea)
    4 fire
  • sare grunjoasă
    100 g
  • vin roșu
    30 g
  • foaie de dafin, uscată
    1
  • carne tocată de vită desfăcută bucăți
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 400 grame

Sód 1982 mg
Białko 65 g
Kalorie 5027 kJ / 1200 kcal
Tłuszcz 90 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...