Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kus skořice, celé
- 2 kusy vanilkového lusku
- 2 kusy hřebíčků
- 800 gramů hrušek, oloupaných, na čtvrtky
- 750 gramů červeného vína
- 150 gramů cukru
- 60 gramů rybízového džemu
- 1 špetka pepře černého, mletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1751 kJ / 418 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 72.8 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandlové pyré
Brak ocen
Jemná treska s mascarpone
35 Min
Zabaione
15 menit
Čokoládové pralinky s levandulovým květem
Brak ocen
Bengálský jogurtový dezert Bhapa doi
Brak ocen
Salsa s chilli a ananasem
Brak ocen
Terina z rajčat
25 Std. 20 Min
Paštika s tuňákem a lososem
12 Std. 10 Min
Polévka z cukrového melounu cantaloupe se šunkou
1sa 15 dk
Karamelový fondán
15 menit
Řeřichová vitalita
Brak ocen
Čokoládový mousse s vůní pomeranče a skořice
2 Std. 20 Min