Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g vin roșu
-
100
g vin de Porto
lub apă - 250 g apă
- 350 g zahăr
- 2 bețe de scorțișoară
- 2 bucăți anason stelat
- 2 bucăți coajă de portocală (1 x 3-4 cm)
- 4 pere (cca. 180 g fiecare), curățate
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pere Sous-vide, cu sos de scorțișoară
Brak ocen
Risotto cu Gorgonzola și ceapă caramelizată
Brak ocen
Cod de Crăciun la cuptor (Portugalia)
1h 15 min
Ananas sous-vide
Brak ocen
Burgeri-clovni
2h
Margarita
5 min
Spată rulată de miel, la cuptor
2hod. 30min
Fagure de miere
1hod. 30min
Mini choux cu fructe de pădure
1h 10min
Midii în stil provensal
35 min
Cheesecake cu fistic și mango
2hod. 30min
Margarita
10 Min