Butterdeig

Butterdeig

1.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 porsjon

Składniki

  • smør, usaltet delt i biter (2 cm) og frossent
    300 g
  • potetstivelse
    140 g
  • maisstivelse
    140 g
  • brunt rismel (se tips)
    50 g
  • hirsemel (se tips)
    50 g
  • xanthan gum
    2 ts
  • guar gum (se tips)
    ¼ ts
  • salt
    1 ts
  • vann, avkjølt
    180 g
  • maisstivelse til dryssing

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 3315.9 mg
Białko 13.9 g
Kalorie 15212 kJ / 3622 kcal
Tłuszcz 249.7 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 161.1 g
Węglowodany 339.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie