Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g spată de porc, fără os, tăiată în 2 bucăți (4-5 cm grosime)
- 1500 g apă (asigurați-vă că pungile sunt complet acoperite cu apă)
-
30
g zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă
lub 1 linguriță rasă vitamina C
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 148 mg
Alternatywne przepisy
Sos Roquefort
20min
Sos béchamel
15 Min
Sos de vanilie (crème anglaise)
10 Min
Bolul cu mango și somon
Brak ocen
Pesto cu fistic
10 Min
Pere în vin roșu, gătite lent
Brak ocen
Sos de caramel
1h 30min
Chutney de ceapă roșie caramelizată
24h
Midii în stil provensal
35 Min
Sos bearnez
15 Min
Sos de piper
30 Min
Sos olandez
15 Min