Urządzenia i Akcesoria
Laugenbrötchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stück
Składniki
Hefeteig
-
Wasser300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz2 TL
Fertigstellung
-
Wasser1000 g
-
Natron40 g
-
grobes Salz zum Bestreuen1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
751 kJ /
179 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Laugenbrötchen mit Sesam
24 godz.
Burger-Brötchen
1 godz. 45 min
Ciabattabrötchen
1 godz. 50 min
Bürli mit Roggen
12 godz.
Laugenbrezeln
1 godz. 15 min
Laugenecken
3 godz.
Krustis
3 godz. 30 min
Kleiner Laugenkranz
2 godz. 10 min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Luftige Brötchen
2 godz.
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14 godz.