![Laugenbrötchen Laugenbrötchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/82e7c4cd-1ed1-4b44-9dd3-ce21eee03b44/Derivates/91712b2a-3e85-415a-87a5-8cb43ebed9fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 300 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz
Fertigstellung
- 1000 g Wasser
- 40 g Natron
- 1 EL grobes Salz zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 751 kJ / 179 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1 Std. 50 Min
Bürli mit Roggen
12sa
Körner-Bagels
2 Std.
Laugenecken
3 godz.
Laugenbrezeln
1 Std. 15 Min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Handsemmerl
10h 55min
Krustis
3 Std. 30 Min
Kleiner Laugenkranz
2 Std. 10 Min
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14 Std.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min