Ostakaka (bökuð)

Ostakaka (bökuð)

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz. 20 min
12 sneiðar

Składniki

Botn
  • ósaltað smjör í bitum
    120 g
  • kex (plain biscuit)
    250 g
    250 g kex, digestive
  • púðursykur
    30 g
Filling
  • rjómaostur
    750 g
  • rjómi, minnst 30% feitur
    120 g
  • fínmalaður sykur
    220 g
  • vanillusykur, heimatilbúinn
    1 ½ tsk
    1 tsk vanillu extrakt
  • egg
    3
  • eggjarauða
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sneið

Białko 16 g
Kalorie 3263 kJ / 780 kcal
Tłuszcz 53 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie