Nautakjöts- og bjórbaka

Nautakjöts- og bjórbaka

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 skammtur

Składniki

Beef and beer stew
  • ólífuolía
    40 g
  • nautakjöt (gúllas, 2 cm bita)
    300 g
  • salt
    1 tsk
  • malaður pipar
    2 hnífsoddur
  • nautakjöt (gúllas), (2 cm)
    300 g
  • laukur skorinn í sneiðar
    150 g
  • maísmjöl
    15 g
  • vatn
    250 g
  • blaðlaukur í sneiðum
    150 g
  • dökkur bjór
    330 g
  • timíanlauf, fersk
    1 tsk
  • worcestershire sósa
    1 msk
  • kjötkraftur
    ½ tsk
    ½ kjötraftur, teningur
Pastry and assembly
  • hveiti
    150 g
  • smjör, saltað eða ósaltað kalt, í bitum
    65 g
  • egg, meðalstærð
    1
  • salt
    ½ tsk
  • eggjarauða pískuð, til að pensla
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 39 g
Kalorie 2711 kJ / 647 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie