Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g carne de ave cortada em pedaços
- 300 g mistura de legumes (ex.: talo de aipo, cenoura, cebola, tomate) cortados em pedaços
- 1 dente de alho
- 4 pés de mistura de ervas aromáticas frescas (ex.: tomilho, alecrim), só as folhas
- 150 g sal grosso
-
30
g vinho tinto
lub 30 g água - 1 folha de louro
- 1 cravinho
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 919.9 kJ / 219.9 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 14750.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Iogurte líquido de laranja e cereais
8sa 20 dk
Queijo em conserva
5min
Caldo de carne sólido
3h
Queijo tipo mascarpone
16h
Caldo de legumes
45 min
Zabaione
15min
Queijo
50 min
Iogurte líquido de ameixa e aveia
12h
Queijo fresco e requeijão
48 Std.
Bebida de soja
4 Std. 45 Min
Caldo de galinha
40 min
Manteiga
10min