Saltet karamelis

Saltet karamelis

5.0 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portioner

Składniki

Saltet karamel sauce
  • sukker
    250 g
    250 g farin
  • fløde, min 30 % fedt
    200 g
  • vand
    1030 g
  • citronsaft
    1 tsk
  • smør koldt og så meget som muligt i eet stykke (ca. 60 mm x 40 mm x 10 mm)
    30 g
  • salt
    1 tsk
  • eddike
    50 g
Is
  • vaniljestang
    ½
  • sødmælk
    600 g
  • fløde, min 30 % fedt
    200 g
  • sukker
    30 g
  • æggeblomme
    6

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 2034 kJ / 486 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie