Gekruide kersenbrioche-krans

Gekruide kersenbrioche-krans

5.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 sneetjes

Składniki

Brioche
  • suiker
    40 g
  • volle melk
    330 g
  • verse gist verkruimeld of 3 tl droge gist
    30 g
  • boter in stukken
    80 g
  • zout
    1 tl
  • broodbloem
    650 g
  • ei
    1
Vulling
  • suiker
    130 g
  • gemalen nootmuskaat
    ¾ tl
  • gemalen kardemom
    ½ tl
  • kaneelstokjes
    2
  • steranijsjes
    2
  • kruidnagels
    3
  • broodbloem om te bestuiven
  • gedroogde veenbessen en extra als garnering
    100 g
  • kersen ontpit, , en extra als garnering
    250 g
  • amandelvlokken
    100 g
  • boter gesmolten, om te kleuren
    20 g
  • poedersuiker om te bestuiven

Wartości odżywcze na 1 sneetje

Kalorie 516 kcal / 2169 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...