Geleia de tâmaras com vinho do Porto
TM5 TM6

Geleia de tâmaras com vinho do Porto

(Brak ocen)

Składniki

  • 800 g água
  • 400 g maçã reineta c/ casca e caroços, cortada em pedaços
  • 300 g pera c/ casca e caroços, cortada em pedaços
  • 100 g tâmaras
  • 1 pau de canela
  • ½ limão (casca, só a parte amarela)
  • 700 g açúcar
  • 30 g pectina em pó
  • 30 g vinho do Porto

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
1472.8 kJ / 352 kcal
Białko
0.7 g
Węglowodany
88.6 g
Tłuszcz
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
2.5 g
Sód
16.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy