Geleia de tâmaras com vinho do Porto

Geleia de tâmaras com vinho do Porto

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1000 g

Składniki

  • água
    800 g
  • maçã reineta c/ casca e caroços, cortada em pedaços
    400 g
  • pera c/ casca e caroços, cortada em pedaços
    300 g
  • tâmaras
    100 g
  • pau de canela
    1
  • limão (casca, só a parte amarela)
    ½
  • açúcar
    700 g
  • pectina em pó
    30 g
  • vinho do Porto
    30 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 352 kcal / 1472.8 kJ
Białko 0.7 g
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 88.6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 16.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...