Beşamel Soslu Peynirli Karnabahar

Beşamel Soslu Peynirli Karnabahar

4.6 253 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porsiyon

Składniki

  • taze kaşar küp küp kesilmiş (2 cm)
    175 g
  • su
    500 g
  • karnabahar çiçek çiçek ayrılmış (3-4 cm)
    1000 g
  • tereyağı oda sıcaklığında, küçük parçalara bölünmüş
    95 g
  • un
    95 g
  • süt
    800 g
  • tuz ekstra 2 tutam tuz
    1 ½ tk
  • karabiber (opcjonalnie)
    2 tutam
  • toz muskat (opcjonalnie)
    1 - 2 tutam

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 17.5 g
Kalorie 1689.9 kJ / 404.3 kcal
Tłuszcz 27.1 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 22.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...