Buğday ve Nohutlu Soğuk Yoğurt Çorbası

4.6 97 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz.
6 porsiyon

Składniki

  • aşurelik buğday 8 saat ıslatılmış (bk. öneri)
    140 g
  • su soğuk
    350 g
  • yoğurt
    1250 g
  • su soğuk
    350 g
  • tuz damak tadına göre
    1 ½ - 2 tk
  • kuru nane damak tadına göre
    3 - 4 tk
  • konserve nohut suyu süzülmüş
    180 g
  • nane yaprağı servis etmek için
    1 dal
  • sızma zeytinyağı servis etmek için
    4 tk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 10.4 g
Kalorie 1044.1 kJ / 249.8 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...