Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Krevetten, roh, ungeschält, ganze, (nur Schale und Kopf, Fleisch beiseite legen)
- 1 Lauch, in Scheiben (3 cm)
- 25 g natives Olivenöl extra
- 800 g Wasser
- 150 g Mittelgrät vom Seeteufel
- 1 TL Salz
- 2 Stängel frische Petersilie
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1270 kJ / 304 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Oktopus-Salat
8h
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Spaghetti mit Lammragout
50min
Proteinpudding
6h 35min
Gebratene Schweinsschulter mit Süßkartoffelpüree, Gemüse, Apfelchutney und Süßweinsauce
2h
Winterliche Gemüsesuppe mit Maroni und Debreziner (XXL)
1h 20min
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5h 30min
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1h
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50min
Kaffee-Sabayon
10min
Muscheln in Weissweinsud
35min
Tajine mit Seeteufelfilet und eingelegten Salzzitronen
1 godz. 35 min