Urządzenia i Akcesoria
Milk Bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 slices
Składniki
-
milk300 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (8 g)2 tsp
-
sugar to taste20 - 60 g
-
strong white bread flour550 g
-
salt1 ½ tsp
-
medium egg lightly beaten, for glazing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
124.8 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
390.2 kJ /
93.3 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sandwich bread
3 godz.
Butter
5 min
Parker Rolls
2 godz. 20 min
Pizza Dough
1 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Baguettes
3 godz. 45 min
Herb Bread
1 godz. 10 min
Milk bread
2 godz. 20 min
Yoghurt Bread
2 godz.
Sandwich Bread
3 godz.
White Finger Rolls
3 godz. 30 min
Estonian Kringle (Estonia)
1 godz. 40 min