蒸柠檬蛋糕

蒸柠檬蛋糕

4.3 4 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 片

Składniki

  • 无盐黄油 切块, 多备一些涂抹用
    150 克
  • 粗粒小麦粉(任何麦类) 做手粉
    2 汤匙
    2 汤匙 面粉, ,做手粉
  • 180 克
  • 柠檬 有机为佳, 取皮和汁
    1 个
  • 3 颗
  • 牛奶
    20 克
  • 面粉
    180 克
  • 泡打粉
    1 ½ 茶匙
  • 1 小撮
  • 1400 克
  • 黑巧克力,70%可可含量 切块
    100 克
  • 天然油(蔬菜油) (如:葵花籽油,菜籽油)
    1 茶匙
    15 克 椰子油

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 4 g
Kalorie 1209 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...