Urządzenia i Akcesoria
台式筒仔米糕
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 杯
Składniki
甜辣酱
-
红辣椒酱2 汤匙
-
番茄酱1 汤匙
-
糖30 克
-
水100 克
-
½ 茶匙 玉米淀粉土豆淀粉½ 茶匙
筒仔米糕
-
糯米 圆粒450 克
-
酱油50 克
-
糖30 克
-
白胡椒粉1 小撮
-
瘦猪肉,无带筋 切丝(5厘米x1厘米 x 0.5厘米)200 克
-
油30 克
-
干香菇 (约20克),泡发后切丝12 - 15 朵
-
虾米 (opcjonalnie)50 克
-
水600 克
-
香菜 略切,盛盘用5 根
-
熟花生 略切碎,盛盘用10 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 杯(马克杯)
Białko
12 g
Kalorie
1163 kJ /
278 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
蒸滋味,轻松享
72 Przepisy
Chiny
Chiny