W tym specjalnym wydaniu newslettera mieliśmy okazję porozmawiać z jedną z naszych ukochanych gwiazd Community Stars z Wielkiej Brytanii — Moniką Walkowicz, która podzieliła się z nami swoimi doświadczeniami kulinarnymi. Nie przegap tego interesującego wywiadu i poznaj naszą społeczność!
Muszę przyznać, że gotowanie nie zawsze było moją pasją. Przeprowadziłam się do Wielkiej Brytanii, kiedy miałam 19 lat, tuż po ukończeniu szkoły w Polsce. Byłam zupełnie sama i po prostu musiałam nauczyć się gotować. Z czasem gotowanie stało się moją pasją, a 2 lata temu odkryłam Thermomix i platformę Cookidoo. Pokochałam to urządzenie za łatwość obsługi i możliwość przygotowania pysznego jedzenia zaledwie w kilka minut. Jestem szczęśliwą posiadaczką zarówno modelu TM5, jak i TM6. Dzięki nim moje życie jest teraz bardzo proste.
Wszędzie szukam inspiracji, szczególnie na Instagramie. To moja ulubiona platforma. Nie tylko aby się inspirować, ale także dzielić się moją miłością i pasją do gotowania i pieczenia.
Zazwyczaj planuję posiłki dzień wcześniej, więc wiem dokładnie, co ugotuję następnego dnia i mogę się przygotować. Platforma Cookidoo® jest do tego idealna! Możliwość łatwego wyszukiwania ogromnej liczby przepisów jest naprawdę wygodna i w rezultacie moje menu jest bardziej urozmaicone. Mniej czasu spędzam na przygotowaniu planu posiłków na cały tydzień, a kwota, którą wydaję na zakupy, również znacznie się zmniejszyła.
Zostanie gwiazdą Community Star było dla mnie ogromnym zaszczytem. Czułam się niesamowicie, że ktoś zauważył moją miłość do gotowania i moje posiłki na wielu zdjęciach na Instagramie. Kiedy skontaktowano się ze mną, abym dołączyła do niesamowitego zespołu miłośników Thermomix, nie mogłam odmówić.
Najważniejszą rzeczą dla mnie podczas gotowania jest oszczędność czasu. Mogę rano ugotować owsiankę, przygotowując się do pracy. Podczas wieczornego treningu lub relaksu przy książce i filiżance herbaty mogę przygotować kolację. Dzięki ogromnej liczbie szybkich i łatwych przepisów na platformie Cookidoo mogę przyrządzać pożywne posiłki, nawet jeśli nie mam dużo czasu.
Uwielbiam jesienne potrawy, więc muszę powiedzieć, że zupy dyniowe i gulasze to obowiązkowe pozycje na Halloween. W tym roku planuję też upiec ciasto według przepisu z Cookidoo: dyniowo-marchewkowy biszkopt z płatkami owsianymi i rodzynkami.
@ nowemu użytkownikowi Cookidoo poradziłabym zapoznanie się z platformą: przejrzenie kolekcji, utworzenie własnych i wyszukanie przepisów według składników, które już ma w domu. Szybko przekona się, jak prosta jest ta platforma i samo urządzenie Thermomix®. W mgnieniu oka będzie się cieszyć pysznymi posiłkami.
Podziwiam wielu szefów kuchni, blogerów i influencerów. Dzięki Thermomix miałam przyjemność spotkać się z Deanem Edwardsem i wziąć udział w gotowaniu w konkursie kulinarnym w Londynie.
Uwielbiam także Manon Lagreve. Ma niesamowitą energię, a wszystkie jej wypieki… to po prostu pyszności!