Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
Przepis utworzony przez użytkownika

Lasagne z kurczakiem i szpinakiem

Udostępniony przez
społeczność Cookidoo®
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera cheddar, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 85 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ½ ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 350 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 75 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
  • 25 g białego wina lub wody
  • ½ łyżeczkę koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅓ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, koperku)
  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • Plastry cukini/ bakłażana obsmażona na patelni
  • 200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
  • 2 szczyptę gałki muszkatołowej, mielonej
  • 250 g mleka
  • 30 g mąki pszennej

Urządzenia i Akcesoria

TM6
TM5

Więcej

Udostępniony przez
społeczność Cookidoo®
Źródło
cookidoo.pl

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji