Pizza Margherita

Pizza Margherita

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portioner

Składniki

Pizzadeg
  • extra virgin olivolja plus extra för smörjning
    45 g
  • vatten rumstempererat
    330 g
  • socker
    1 ½ tsk
    1 ½ tsk maltextrakt
  • färsk jäst smulad
    30 g
    3 tsk torrjäst, (12 g)
  • vetemjöl special
    600 g
  • salt
    1 ½ tsk
Margherita-topping
  • mozzarella i bitar
    300 g
  • konserverade hackade tomater
    400 g
  • salt efter smak
    2 - 4 nypor
  • extra virgin olivolja
    2 msk
  • färska basilikablad rivna i strimlor
    14 - 22

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 664.9 mg
Białko 17.3 g
Kalorie 1785.6 kJ / 426.8 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 52.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie