Urządzenia i Akcesoria
Osterkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Stücke
Składniki
-
Mandeln ganz55 g
Teig und Milchreis
-
Zucker85 g
-
Zitronenschale von 1 Bio Zitrone, nur dünn abgeschälte Schale
-
Mehl190 g
-
Salz¼ TL
-
Butter kalt, in Stücken110 g
-
Ei1
-
Rundkornreis (z. B. Camolino/Originario)75 g
-
Milch300 g
-
Salz1 Prise
-
Aprikosenkonfitüre150 g
Füllung
-
Eiweisse2
-
Salz2 Prise
-
Butter weich, in Stücken55 g
-
Eigelbe2
-
Vollrahm150 g
Fertigstellung
-
Puderzucker zum Bestreuen1 ½ EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
247.8 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
2873.5 kJ /
686.8 kcal
Tłuszcz
40.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
22.1 g
Węglowodany
73.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aprikosenwähe
1 godz. 10 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Heller Mississippi-Cake
1 godz. 15 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Mailänderli
3 godz.
Chräbeli
24 godz.
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Zwiebel-Käsewähe
1 godz. 15 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min