Grießbrei mit Kirschkompott

Grießbrei mit Kirschkompott

4.8 186 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 Portionen

Składniki

  • Schattenmorellen
    175 g
  • Kirschsaft (von den Schattenmorellen)
    180 g
  • geriebene Zitronenschale
    ¼ TL
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    5 g
  • Zimt
    1 Prise
  • Speisestärke
    10 g
  • Milch
    400 g
  • Sahne
    150 g
  • Zucker
    40 g
  • Hartweizengrieß
    70 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 2900 kJ / 693 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...