Urządzenia i Akcesoria
Grießbrei mit Kirschkompott
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 Portionen
Składniki
-
Schattenmorellen175 g
-
Kirschsaft (von den Schattenmorellen)180 g
-
geriebene Zitronenschale¼ TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht5 g
-
Zimt1 Prise
-
Speisestärke10 g
-
Milch400 g
-
Sahne150 g
-
Zucker40 g
-
Hartweizengrieß70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
2900 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Arme Ritter
20 min
Sahne-Grießpudding mit Roter Grütze
15 min
Weizengrieß-Milchbrei
15 min
Mini-Germknödel mit Mohnzucker und Vanillesauce
45 min
Kirsch-Grütze
20 min
Pfannkuchen für jeden Tag
20 min
Milchreis mit Zimt
50 min
Pfannkuchen vom Blech
45 min
Warmer Schoko-Kokos-Grießbrei
15 min
Porridge mit Birnen-Kompott
30 min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 min
Vanille-Sahne-Milchreis
1 godz.