Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zucker
- 1 Vanilleschote
- 300 g roter Traubensaft
- Orangenschale einer Orange, unbehandelt, dünn abgeschält
- 1 Stück Zimtstange (ca. 4 cm)
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- 3 Pimentkörner (opcjonalnie)
- 150 g Rotwein
- 300 g Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 3114 kJ / 743 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.1 g