晚餐(滑口千张、清蒸大闸蟹、杭白菜和补气猪肝汤)

晚餐(滑口千张、清蒸大闸蟹、杭白菜和补气猪肝汤)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 人份

Składniki

  • 生抽
    10 克
  • 麻油
    5 克
  • ,蒸煮用
    600 克
  • 猪肝 ,切片
    20 克
  • 枸杞 ,约10颗
    3 克
  • 当归 ,可省略
    1 小片
  • 5 克
  • ,约1小撮
    2 克
  • ,蒸汤用
    160 克
  • 新鲜香菇 ,切片
    15 克
  • 小白菜 ,杭白菜
    180 克
  • 大闸蟹 ,选择约120克/只
    1 只
  • 5 克
  • 10 克
  • 甜椒 ,切丝
    50 克
  • 千张 ,切丝
    50 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 577 kcal / 1351.5 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 41.7 g
Błonnik 15.8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1327.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...