Krydret butternut squash brioche pudding

Krydret butternut squash brioche pudding

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 portioner

Składniki

  • butternut squash skrællet, skåret i stykker (2 cm)
    400 g
  • vand
    250 g
  • smør til smøring
  • brioche skåret i skiver (ca. 12 skiver)
    370 g
  • sultana rosiner
    100 g
  • sødmælk
    480 g
  • sukker, hvid
    50 g
  • æg, stort
    2
  • kanel, stødt
    1 tsk
  • kardemomme, stødt
    ½ tsk
  • muskatnød, stødt
    1 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1333 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie